Present Werken

Introductiefilm nieuwe werkwijze – ContourdeTwern 

Ja jee… deze filmproductie heeft een lange voorbereidingsfase gehad. Doel van de film is om de organisatiebreed te implementeren werkwijze Present Werken eenduidig onder de aandacht te brengen bij alle teams en medewerkers.

In eerste instantie zouden we een specifieke selectie praktijkvoorbeelden in beeld brengen die de basishoudingen laten zien hoe iedereen present kan werken. Uiteindelijk werd de filmsetting een open gesprek aan tafel met Present Werken deskundige Maartje (Buurtbinders) en drie totaal verschillende sociaal werkers.

De eerlijkheid van de film zet aan tot een open gesprek, onderlinge discussies, moreel beraad.

Bijzonder aan de samenwerking met Saskia en Manon is de menselijke maat. Ze weten optimaal aan te sluiten bij zowel wensen van de opdrachtgever, behoeften van filmkandidaten en mogelijkheden van filmsettings.

Tegelijkertijd schromen ze ook niet om kritisch en doordacht mee te denken, gericht op het behalen van het beste resultaat. Proces gaat bij hen hand in hand met resultaat, en dat proces laat zich kenmerken door zorgvuldigheid, doordachtheid, oprechtheid en flexibiliteit. Kortom, “wat jij wil, is wat je krijgt en zelfs nog beter”.

Wilma Numans MSc
Staffunctionaris ContourdeTwern
Afdeling Innovatie & Beleidsondersteuning